2008/09/27

Ascensor, provant material

El divendres a la tarde KiKo i Marc (jo mateix), vam estar provant material nou.
vam pujar a l'Ermita d'Ulldecona vam portar tots el aparells d'escalada i alguns de barrancs. Ja tenia ganes de tenir tots aquests aparells a la bossa.
Tot un exit crec que es bastant lògic el funcionament, hem fet moltes proves i totes superades sense problemes. Així que aquest cap de setmana tot aquest material ja forma part del equip imprescindible.

Nou material:
  • Ascender: El nom ho diu tot d'aquest ascensor de PETZL. Poc pes i molt maniobrable. També serveix per ajudar a un segon barranquista o per recuperar la corda. Alguns li diuen puny d'ascensió. Video
  • Footape: o pedal, agafat amb un mosquetó al ascender ens permet fer la força de pujada amb la cama i no amb el braç, ja que amb el braç depèn de la longitud a recórrer seria impossible. 76 grams.
  • Croll: es un ascensor de pit o freno. Agafat en l'arnes ens permet pujar però no baixar, així el tram que pugem amb el ascender i la footape, no ho perdem. El croll hem de tenir-lo lligat al arnés i amb un cordino o similar al voltant del coll per que la corda corri sense problemes.